TARİHÇE

TARİHÇE

Hacı Mustafa Tarman  TARMAN İLKOKULU TARİHÇESİ

           

05.09.2023 273

 Milli Eğitimin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda temel bilgi ve becerilere sahip, eleştirisel düşünebilen, etkili iletişim kurabilen, yaratıcı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen okulumuz 1995 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Her yıl artan başarısıyla ve donanımıyla ilçemizin gözde okullarından biri olmuştur.

            Adını okulumuzu yaptıran hayırsever Hacı Mustafa Tarman' dan almıştır. 26 derslik olarak yapılan okulumuz çalışmalarını başarıyla sürdürmüştür.

            Zaman içinde okulumuzun güney ve güneybatı yönlerine Metro AVM,Olimpik Yüzme Havuzu ,Profesör Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri yapılmış okulun etrafı yüksek binalarla çevrilmiştir.Akademik başarıları sayesinde okulumuza kayıt talepleri artmış sınıf mevcutları  oldukça kalabalık bir sayıya ulaşmıştır. Bu nedenle 1997-1998 eğitim öğretim yılında ikili öğretime geçmiş,buna rağmen derslikler, artan öğrenci mevcutlarına yetersiz kalmıştır.

            Bunun neticesinde 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 derslikli bir ek bina yapılmıştır. Eski bina A blok , Ek bina B blok olarak adlandırılmıştır.

            2014 -2015 eğitim öğretim yılından itibaren de Milli,Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda  (4+4+4 eğitim sistemine geçildiğinden) okulumuz Hacı Mustafa Tarman İlkokulu adı altında eğitim – öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

            Halen okul Müdürümüz Sayın Cevdet KIVILCIM görevine devam etmektedir.

 

HACI MUSTAFA TARMAN İlkokulunun Bugünkü durumu;

            Okulumuz büyük gayretler sonucunda 2018-2019 Eğitim – Öğretim Yılında NORMAL eğitime geçmiş olup; 6 adet anasınıfı şubesine, 35 adet ilkokul şubesine,2 adet Özel Eğitim Sınıfına, 1 adet konferans salonuna 1 adet Rehberlik odasına, 1adet zeka oyunları odasına  sahip okulumuzda normal sistemde eğitim-öğretime başarıyla ile  devam etmiştir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında  Yalçın Eskiyapan İlkokulu’nun okulumuza  taşınması nedeniyle eğitim öğretime sabahçı olarak devam etmektedir

            Öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun, donanımlı bireyler olarak yetişmelerini, zihinsel yeteneklerini ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla okulumuzda 1Ekim 2019 tarihi itibarıyla 3 İdareci ,35 Sınıf öğretmeni, 6 Okul öncesi,3 Rehberlik,3İnglizce,1 Din Kültürü Ahlak Bilgisi,4 Özel Eğitim, 1 memur ve 1 kadrolu hizmetli görev yapmaktadır. Bu mevcuda, 1180 öğrenciyi ve velilerimizi eklersek; okulumuz sürekli gelişen, geniş bir ailedir.        

     Kurulduğu günden beri kültürel ve düşünsel boyuttaki ağırlığı, eğitimsel çalışmaları, öğrencilerimizin göstermiş olduğu başarıları ile ilçemizin seçkin kurumlarından biri olarak çalışmalarını ve varlığını sürdürmektedir ve sürdürmeye de devam edecektir.